Dag van het kind

  • Geschrieben am
  • 0
Dag van het kind

Orvelte keert donderdag 23 juli terug naar de Middeleeuwen

“Er is in het Museumdorp een grote middeleeuwse markt, waar vanalles te doen is. Sommige standhouders geven workshops, tegen een kleine vergoeding. Daarnaast is er natuurlijk vanalles te koop dat met de middeleeuwen te maken heeft. Er is een leerbewerken en een standhouder met vilten producten. De Sprookspreker komt verhalen vertellen, geheel in de stijl van die tijd.”

Kinderen en hun begeleiders kunnen daarnaast zien hoe het er in de Middeleeuwen aan toe ging in het dagelijks leven. De re-enactmentgroepen Kelten en Germanen en de Clan MacCarraighs slaan hun kampement in het dorp op. “Zij vertellen hoe mensen in die tijd leefden. Waar hielden zij zich mee bezig en wat deden zij om te overleven. Er is ook een smid die laat zien hoe er toen gewerkt werd.”

Ridders mogen in dit thema niet ontbreken. “Er zijn echte ridders. Daarmee kunnen de kinderen op de foto. Ze kunnen een ridderhelm passen en voelen hoe het is om een ridder te zijn.”

Hoewel het De Dag van het Kind is, is er genoeg te doen voor jong en oud. “Wij treden op met Moi Volk en ook Harmony Glen komt. Dat is in de festivalwereld een internationaal bekende band. We hebben een heel gevarieerd programma weten samen te stellen, dat past in de sfeer van het Museumdorp.”

De Dag van het Kind is op donderdag 23 juli van 10.00 tot 17.00 uur en de toegang is vrij.

Kommentare

Sei der erste der einen Kommentar schreibt....

Schreibe einen Kommentar
* Ihre E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.
* Pflichtfelder

Produkt
der Woche

Mei aanbieding

Fragen?
+31 (0)613456447

An jedem Werktag von Montag / Freitag
9.00 bis 17.00 Uhr
✓  Schnelle Lieferung!
✓  Einzigartige Produkte!
✓  Viele Zahlungsarten!
✓  Alles auf Lager
✓  Immer verfügbar!